Nyttig info for nybegynnere

Lurer du på hva du skal ha på deg, hvilket utstyr du trenger og hvilke skøyter du skal kjøpe? Her er litt info til deg som er ny på skøyter.

Påkledning

Det er kalt i ishallen, og som kunstløpere er det å falle en viktig del av læringsprosessen.  Det anbefales derfor at alle barna på søyteskolen kommer godt kledd med ull innerst og hansker på hendene. Det er viktig at barna har på seg noe de kan bevege seg i. 


Hjelm

Alle barna på skøyteskolen er pålagt å bruke hjelm. Sykkelhjelm passer godt, da det ikke forstyrrer hørselen så meget, men ande typer som ski-, skateboard- og ridehjelm kan også brukes. 


Skøyter

Selv fra da man starter på skøyteskolen er det greit å ha kunstløpsskøyter ovenfor hockeyskøyter. Kunstløpsskøyter har pigger helt fremst på jernet som brukes til å gjøre piruetter og etter hvert hopp. Vi anbefaler IKKE å kjøpe skøyter på sportsbutikken, da disse ofte er laget mykt skinn og dermed ikke gir nok støtte i anklene. Vi ser ofte at barnas føtter velter svært innover i slike skøyter, noe som ikke er bra for føttene og gjør det vanskelig å utøve ulike øvelser. 

Bergen Kunstløpklubb har derimot kjøpt inn et lager av gode skøyter i størrelsene 28-40 som kan leies mot en årsavgift på 500kr i tillegg til et 1000kr depositum som gis tilbake når skøytene leveres inn. Leier du skøyter hos oss kan du gratis bytte mellom ulike størrelser når det trengs. 

Vil du likevel kjøpe egne skøyter går det an å finne brukt på facebookgruppene "Kunstløp kjøp og salg i Bergen" og "Kunstløp kjøp og salg". Nye skøyter kan kjøpes på skoyteshop.com eller konstakning.net Modellene som anbefales til barn på skøyteskolenivå er Edea "Motivo" eller Jackson sine modeller "Artiste", "Mystique" og "Excel".


Skøyteknyting

Skøytene skal knytes stramt og hver eneste hank skal brukes. Er lissene for lange skal de ikke surres rundt anklene, men heller ikke henge fritt. lag heller noen ekstra kyter eller fest dem noen ekstra ganger rundt hankene. 

er skøytene ubehagelige, kan det være at det er feil størrelse. Pass alltid på at skøytene passer. 

Er du usikker på om du knyter skøytene riktig? Se gjerne Edea sin video om skøyteknyting.


VIKTIG: SKØYTEJERNET SKAL ALDRI VÆRE I KONTAKT MED HARDE FLATER SOM METALL, BETONG ELLER ASFALT. DETTE VIL SI AT INGEN SKAL GÅ MED SKØYTER PÅ TRIBUNEN DA SKØYTENE BLIR ØDELAGT.


Foresatte

Foreldre på skøyteskolen, bes om å hjelpe barna sine med å ta på seg skøytene slik at de er klar når treningen begynner. Dette gjøres på benkene nede ved isflaten. Påse også at barna deres har på seg hjelm og hansker og ha gjerne en drikkeflaske stående tilgjengelig om dere tror de vil ha behov for det. Foreldre bes om å raskt trekke opp på tribunen eller inn i kafeen etter dette for å hindre for mye forstyrrelser ovenfor dem som er på isen og å gjøre plass til  andre. Forelde har IKKE lov til å være med ut på isen. Er du voksen og har lyst til å prøve deg på skøyter, har vi egen voksengruppe. Mer info om denne finner du under "MER" > "UNGDOM/VOKSENGRUPPER".